Sladké víno s vůní muškátu ocení všichni milovníci vína, co si chtějí dopřát výjimečný vinný zážitek a zároveň preferují sladší harmonická vína. Vůní jemných citrusových plodů, sladkých meruněk a jasmínu se skvěle pojí se sladkými i slanými dezerty. V chuti se snoubí harmonie medových tónů a ovocnosti.
Upozornění: poslední kus skladem!
Datum dostupnosti:
Starobylé vinařství z Wachau, jež je mezi milovníky biodynamických vín považováno za ikonu. Bylo vůbec prvním certifikovaným biodynamickým vinařstvím v Evropě, jeho historie navíc sahá do římských dob (část sklepů ze 4. století stále slouží) a je tak nejstarším vinařstvím Rakouska.
Vinice Nikolaihofu se nacházejí v okolí městečka Mautern na obou březích Dunaje. Zvláštností (jež bývala po celá staletí normou) je zrání vín ve velkých dubových sudech. Některá z nich leží více než 10 let. Ryzlinky a veltlíny z Nikolaihofu jsou vyhledávány znalci a předními restauracemi v celé Evropě, USA i Japonsku. Vinařství řídí Nikolaus Saahs, který převzal před lety rodinné vinařství od svých rodičů.
Biodynamické víno je samostatnou kategorií vín v rodině ekologických vín. Liší se tím, že celý výrobní proces, od přípravy půdy až po stáčení hotového vína, je založen na filozofických koncepcích rakouského filozofa Rudolfa Steinera, ktery žil na přelomu 19. a 20. století. Zvláštní pozornost je věnována umístění vinice (terroir). Dále je důležitá vlastní příprava organických hnojiv vinařem (také s ohledem na biologické rytmy). Zaručená biochemická čistota vinice. Používá se maximálně ruční operace. Péče o vinice se děje s fázemi měsíce a dalšími ukazateli přirozených biorytmů přírody. Při výrobě vína je minimalizován mechanický účinek na víno.