Rakytníkový olej

Tento přírodní olej se získává lisováním nebo macerací semen rakytníku. Účinně zvláčňuje, vyživuje, chrání a posiluje přirozenou odolnost pokožky proti vnějším vlivům. Má také antimikrobiální účinky. Podporuje regeneraci tkáně, a proto se užívá k ošetření spálenin či při poškození pokožky radioaktivním zářením.

Původ:přírodní
Účinek:antimikrobiální, regenerační
Využití:biokosmetika, potraviny

Obsažen v: